Belföld

Előre megszavaztatta jutalmát a fideszes polgármester

Szegi Emma (Szegi Emma)
Szegi Emma (Szegi Emma)

A jegyző szerint ez nem törvénytelen, mert feltételekhez van kötve a kifizetés. Hogy mik a feltételek, azt majd később eldöntik.

Előre megszavaztatott magának 2,6 millió forintnyi jutalmat a kabai fideszes polgármester erre az évre – tudósít az RTL Klub. A helyi jegyző szerint ez nem ellentétes a jogszabályokkal, mert feltételekhez kötötték, hogy mikor kapja meg a polgármester a pénzt, csakhogy azt se döntötték még el, hogy mik ezek a feltételek.

Szegi Emma havonta 448700 forintot kap városvezetőként, de már most megszavazta a helyi képviselőtestület, hogy ezen felül 2 692 200 forintnyi jutalom járjon neki, három részletben. Csabai Zsolt jegyző azt mondta, ha a jutalom feltételei teljesülnek, teljesen jogszerű a kifizetés. A riporter hiába kérdezte, pontosan mik a feltételek: „a képviselőtestület ezt konkrétan még nem határozta meg” – mondta Csabai, aki láthatóan zavarba jött a kérdésre.

A kormány döntése nyomán egyébként a tavalyi önkormányzati választás óta jelentősen csökkentek a polgármesteri fizetések. Bangóné Borbély Ildikó, a térség szocialista országgyűlési képviselője szerint a képviselőtestület ezzel a trükkel próbálta kompenzálni a bérkiesést. Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő is elítélte ezt a gyakorlatot, azt mondta: mindenkinek gyakorolnia kellene egyfajta mértékletességet.

Sok településvezető – köztük fideszesek – kezdeményezték, hogy a kormány állítsa vissza a magasabb bért, a párt viszont közleményben jelezte: a frakció tárgyalt erről, de nem támogatja a javaslatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik