Belföld

Fogalmuk sincs, mire jó, de megszavazzák

rubovszky ideges (rubovszky györgy)
rubovszky ideges (rubovszky györgy)

15-ről 30 évre emelik a paksi atomerőmű-bővítés kivitelezési szerződéseinek titkosítását, de a fideszes képviselőknek nincsenek érveik arra, hogy miért fogják ezt megszavazni.

Fogalmuk sincs a Fidesz képviselőinek arról, hogy minek 15-ről 30 évre emelni a paksi atomerőmű-bővítés kivitelezési szerződéseinek titkosítását, de azért megszavazzák – ez derül ki az Index parlamenti riportjából.

Tállai András nem tudott egy érvet sem mondani a döntés mellett, Hoppál Péter pedig azt mondta: „gondolom, államérdekből”. A rendkívül ingerült Rubovszky György szerint mindez nem is fontos kérdés, mert „nem tud rá válaszolni”, és különben is őt hagyják békén.

Révész Máriusz bőbeszédűbb volt, ő azt állt neki fejtegetni, hogy nem is harminc évről van szó, hanem sokkal többről: amíg az atomerőmű működik, ezeket az információkat nem fogják kiadni. Pánczél Károly szerint a titkosítás az áram alacsony árát biztosítja, Tuzson Bence szerint pedig most még azt sem lehet megmondani, mennyi lesz az egész bővítés költsége.

Papcsák Ferenc azzal védte a döntést, hogy a hatályos jogszabályok vonatkoznak rá, noha ezeket a jogszabályokat is ők hozták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik