Belföld

Netadó: bíróság elé áll öt tüntető

Egy demonstrálót szabadon engedtek, a többi öt őrizetbe vett fiatal ügyét garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban, még az őrizetbe vétel időtartama alatt tárgyalják.

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetésen őrizetbe vett hat ember közül egy embert szabadon engedtek, a többi gyanúsítottat viszont szerdán bíróság elé állítják – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden az MTI megkeresésére. A szabadon engedett Rózsa Milán délután öt körül Facebook üzenetben tudatta a világgal, hogy  “kiszabadult”. Korábban ügyvédje közölte a 444.hu-val, hogy bizonyíték hiányában nem rendelték el előzetes letartóztatását.

Bagoly Bettina azt írta: az illetékes kerületi ügyészség – megvizsgálva a rendelkezésre álló bizonyítékokat – nem értett egyet a nyomozóhatóság előterjesztésével, és egyik gyanúsított előzetes letartóztatására sem tett indítványt. Az egyik gyanúsított – egy 26 éves férfi – azonnali szabadlábra helyezésére utasította a nyomozó hatóságot az ügyészség, mivel álláspontja szerint az ő részvétele a bűncselekmény elkövetésében kétséget kizáróan nem bizonyítható.

A többi gyanúsítottat garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban, még az őrizetbe vétel időtartama alatt, szerdán bíróság elé állítják – tájékoztatott a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik