Belföld

Azonnal le kell állítani a hármas metrót?

polgármester jelöltek (polgármester jelöltek)
polgármester jelöltek (polgármester jelöltek)

Az LMP-s Csárdi Antal szerint igen. Bokros csomagozik, Staudt színesfémtolvajozik, Bodnár brigabarát. Tarlós maradt otthon. Pörgős esti vita zajlott az ezüstesélyes főpolgármester-jelöltek között az ATV-n. Négy nagy zakó.

21.12 Zakó

Na, okosabbak lettek? Kinek adnák a Tarlós mögötti második helyet?

Hát, ha a zakók alapján hirdetnénk győztest, Bodnár és Staudt között dőlne el a másodikság, vélhetően az utóbbi javára. A hastájon ráncolódó Csárdi negyedik, Bokros botrányos vállszabásával ötödik.

Ez bizony négy nagy zakó.

Vasárnap önök még szabhatnak kicsit rajtuk.

Aludjanak jól.

 

21.11 Csárdi végszó

“Az elégedetlenség kevés… Ha kell, oda fogunk csapni. Szavazzon rám!”

 

21.09 Bokrosi végszó

“Az önkormányzatnak ellensúlynak kell lenni az igazi demokráciában.”

 

21.08 Bodnári végszó

“Orbán a szabadságszerető emberektől, a liberálisoktüól fél.”

 

21.07 Staudti végszó

“A neoliberalizmus megbukott, s vele a bankárok is.”

 

20.58 Kicsit úgy érzem magam, mint egy kommunista vitán

Ez Bokros nem alaptalan összegzése a tömegközlekedés finanszírozásval kapcsolatban elhangzottakról.

 

20.47 Tömegközlekedünk – hármas metró, állj le!

Ez az utsó témakör.

Bodnár a kerékpárosokat segítené. Csárdi Antal leállítaná a hármas metrót, és csökkentené a viteldíjakat.

Bokros a belvárban bevezetné a dugódíjat, kint utat szélesítene, kerékpársávot építene. Staudt diákjegyet árusítana a BKV-n, és “végsőkig elutasítja a dugódíjat”.

 

20.39 Na és a közbiztonság?

Ez a harmadik téma. “A közbiztonság jogosan szenvedett csorbát” – szól Csárdi, aki szerint borzalmas a helyzet.

Staudt Budapest Őrséget hozna létre, fellépne a  “színesfémtolvajok” és az “agresszív koldusok” ellen. A szülőknek úgy adna “nyugodt álmot”, hogy ütné a kábszerkereskedőket, valamint fejlesztené a térfigyelő kamerák rendszerét.

Bodnár nemet mond a kémiai kasztrációra, a kényszergyógykezelésre, vagyis a jobbikos ideákra. Hiszi, nem megoldás, hogy Tarlós a belvárosból a peremkerületekbe szorította ki a bűnözés.

Bokros átvágja a gordiuszit: szerinte a főpolgármesternek alig van befolyása a közbiztonságra, az miniszterelnöki és belügyminiszteri kompetencia.

 

20.31 Bokros csomagol

A saját egykori csomagját simogatja, verbálisan, mint a fejlődés zálogát.

 

20.29 Staudt Orbánt kopírozza

Ő is munkaalapú államot akar.

 

20.26 Metróeke

“Elnyomó és elvonó hatalom” ellen kell küzdeni, ezt mondja Bokros Lajos, aki kiirtaná a “mindent ellepő korrupciót”. “Élő kapcsolat kell a kormánnyal”, így véli, de ha Orbán elzárkózik, Brüsszel segítségét kérné a bajszos ember, hiszen neki príma kontaktjai vannak ott.

A lehetmásos Csárdi a hármas metrót ekézi, és nem túl nagyvonalúan megígéri, ha ő lesz a főpolgármester, a budapestiek érdekét nézi majd.

 

20.19 Második kanyar. fejlesztések

A Jobbik panelprogram alapot hozna létre, ha Staudt lenne a főpolgi, s alattuk gombamód nőnének a termelői piacok.

“Tarlós Budapest önállóságának lerombolásán dolgozott négy éve” – ez már liberális észrevétel. Elvesztett iskolákon, bukott vállalkozásokon, hatszázmilliárdos vagyonvesztésen szomorkodik Bodnár. A konklúzió: harcolni kell Orbánnal a forrásokért.

 

20.14 Staudt: Hajléktalanmentes övezet

A jobbikos jelölt építene, egyebek mellett nyugdíjas házakat, majd hajléktalanmentes övezetekről álmodozik. Azt, aki “visszautasítja a többségi társadalom segítő kezét”, kényszergyógykezelés alá vetné – na, ezen lehetne vitatkozni.

Bodnár szerint mítosz, hogy nincs pénz a hajléktalanok megsegítésére, mert „Budapest nemcsak az erősöké, hanem a rászorulóké is”.

 

20.07 Bokros mozgósítaná a lakásokat

Az első nagy témakör: szociális ügyek.

Bokros Lajos osztályoz, nem bonyolítja túl: van, aki visszavezethető a munka világába, s van, aki nem. Kiderül, a jelölt nem bérlakásokat építene, hanem az üres fővárosi lakásokat “mozgósítaná”, majd visszautasítja a fideszes vádat, miszerint ingatlanadót akar.

 

20.06 Staudt: Kár, hogy nincs itt Tarlós

Ja, kár.

 

20.05 Csárdi: egy vagyok önök közül.

Az LMP-s úr nem akar cicaharcot. Miáu.

 

20.04 Bokros: Hol a Tarlós?

A MOMÁ-s jelölt arról beszél, hogy Tarlós elmenekült a vita elől.

 

20.02 Bodnár: Tarlós rossz

Már megy is a műsor – az aulából élvezhetjük.

Nagyon sportos a buli, mindenütt szabályok, reflektorok, stopperek. A nyitó föladat: egyetlen percben beszélni, bemutatkozni. Nem tűnik túl nehéznek. A liberális Bodnár szerint Tarlós rossz. Nagyon rossz. Iszonyatosan rossz.

 

19.39 Legyen Tarlós is

Ha már ő sincs itt.

Tejtestvérünk tegnap esti híradójából szemelvényezünk, s felhívjuk a figyelmet a nyolcvanas évek első fele városi párttitkári repiszobbáit idéző díszletre.

 

19.34 Mindjárt jönnek – addig falusozzunk egyet

Mi már az ATV-nél vagyunk, Kőbányán, várjuk a komoly férfiak érkezését – egyikük, Bodnár odakünn cigizik az épület előtt, így edz, a többiek a sminkben. Körömrágás helyett idézzük fel, mit is mondott nekünk múlt csütörtökön, a Medián adatsora ismeretében Falus Ferenc (kit ma nélkülözni leszünk kénytelenek a sajnálatos események miatt). Kedvenc szakaszunkat idézzük a villáminterjúból.

Miért a tizenkét százalékos lépett vissza az ötszázalékos javára?

Nincs jelentősége.

Mert akár Falus, akár Bokros a bal jelöltje, úgyis Tarlós nyer?

A lényeg az, hogy amíg én voltam a baloldal jelöltje, nem készült reális mérés az erőviszonyokról.

A Medián főnöke, Hann Endre azt nyilatkozza a mai HVG-ben, hogy ő egymillió forintból korrekt kutatást tett volna le az önök asztalára.

Lett volna hatmillió forint is az egymillióból, ha megrendelést kap a Medián.

Mert?

Ismerem az árakat.

Jó, legyen hatmillió. És akkor mi van?

Nem volt rá hatmillió.

Viccel?

Nem.

 

19.27 A Medián odavert

Emlékeznek a Medián múltheti mérésére? A közvéleménykutató cégnek még Falus Ferenc és Magyar György visszalépése előtti adatfelvétele szerint Tarlós István 37 százalékon állt, Falus Ferenc 12 százalékon, Staudt Gábornak 10 százalék jutott, Bokros Lajosnak 5, Magyar Györgynek 3, Csárdi Antalnak 2, Bodnárnak pedig nulla, de úgy, hogy a kétszázvalahány fős budapesti mintából senki, de senki se választotta őt.

Nagy poén. Miért is? Mert Falus azt követően cürikkolt ki a versenyből, hogy egy másik cég, az erősen jobbos Nézőpont szerint Bokros beelőzte a hónapokon több órán át a bal megmentőjeként kezelt extisztifőorvost.

Szóval bejött a kész átverés show.

 

 

19.18 Az ezüst is szépen csillog

A főpolgármesteri verseny második helyéért küzdő közélők mérik össze az összemérendőjüket ma este nyolctól az ATV-n, élő adásban. A Fidesz-KDNP támogatta Tarlós István távol marad a politikai csevejtől, minek is kockáztatna, lefutott a verseny, így a többi négy férfiú okosságait nézhetjük, hallgathatjuk. Íme a Nemzeti Választási Iroda oldalán is olvasható névsor: dr. Bokros Lajos András a MOMÁ-tól, bírva az Együtt és a DK támogatását is; dr. Staudt Gábor a Jobbiktól; Csárdi Antal az LMP-től; dr. Bodnár Zoltán György a fodoristáktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik