Belföld

Majmokhoz hasonlítja a baloldali pártokat Kósa

A Fidesz-kormány olyan országot szeretne építeni, ahol több mint ötmillióan dolgoznak, megközelítve a teljes foglalkoztatottságot – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke szombaton Kiskunfélegyházán, a kormánypártok helyi polgármesterjelöltjének kampánygyűlésén. Előzőleg Orbán Viktor is erről a célról beszélt és giga-gazsaságfejlesztést emlegetett. 

Több mint 4 millióan dolgoznak

Kósa Lajos hangsúlyozta: amikor 2010-ben átvették a kormányzást, 3,4 millió ember dolgozott, most pedig 4,1 millióan állnak munkában.

A keletkezett 700 ezer új munkahelyből 300 ezer piaci, a különböző közösségi munkahelyeken, valamint a közszférában foglalkoztatottak száma százezer, a többieket pedig a közmunkaprogram keretében foglalkoztatják – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Megfogalmazása szerint a baloldali pártok lenézik a közfoglalkoztatottakat, pedig “minden munka értékes, minden munka fontos, és minden munkára szükség van”.

A politikus szerint az országgyűlési és az európai parlamenti választások után az önkormányzati választásnak is komoly tétje van, hiszen a kormány nagymértékben támaszkodik rájuk. A kormány azokra tud támaszkodni, akik együttműködőek – emelte ki.

Csípős megjegyzés a baloldalnak 

Kósa Lajos szerint vannak olyanok, akik azt hirdették meg, hogy nem a településük fejlődése érdekli őket, hanem a politikai haszonszerzés.

Megjegyezte: “egy talicska apró majmot könnyebb összeterelni, mint a baloldali pártokat”.

Kósa Lajos, aki a Fidesz önkormányzati választási kampányáért is felel, elmondta: pártjának 1140 polgármesterjelöltje van, de vannak olyan választókerületek, ahol két jobboldali polgármesterjelölt van, ezeken a településeken a választókra bízzák a döntést.

Azt kérte a választóktól, hogy a Fidesz kiskunfélegyházi polgármesterjelöltjét az alapján ítéljék meg, amit tett polgármesterként az elmúlt négy évben.

Kapus Krisztián (Fidesz-KDNP) polgármesterjelölt azt mondta, hogy 2010-ben adósságoktól terhelt várost vett át elődjétől.

Jelentős eredményként értékelte, hogy a kormány adósságátvállalása segítségével, valamint jó gazdálkodással kifejezetten jó anyagi helyzetbe került Kiskunfélegyháza.

Ma 1,3 milliárd forint van az önkormányzat számláján, és ezt a város fejlődése érdekében fogják felhasználni – jelentette ki.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik