Belföld

Az MSZP is megpiszkálná a képviselők többes állampolgárságát

A kormányváltó erők kíváncsiak, hogy az országgyűlési képviselők rendelkeznek-e a Magyarországin kívül más úti okmánnyal.

A kormányváltó erők, vagyis az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és az MLP közös közleményben kérik a parlamenti pártokat, hogy hozzák nyilvánosságra, hogy képviselőiknek van-e más úti okmánya, illetve azt megalapozó  állampolgársága a magyaron kívül. Az, hogy kinek milyen okmánya van, most a Simon-üggyel kapcsolatban lett aktuális, a képviselő ugyanis valószínűleg dél-afrikai útlevelének köszönhetően tudta évekig eltitkolni a felhalmozott vagyonát.

A baloldaliak kiemelik közleményükben, hogy ez a kötelezettség nem lehet diszkriminatív, nem korlátozódhat egyetlen országra vagy kontinensre, vagy nemzetközi szervezetre. Ez utóbbit valószínűleg a Gyöngyösi Márton (Jobbik) miatt tették hozzá. A képviselő még tavaly vetette fel a parlamentben, hogy a magyar képviselők nyilatkozzanak esetleges kettős állampolgárságukról. A beszédéből később botrány lett, ugyanis diszkrét zsidózásba hajlott át a javaslata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik