Belföld

Hoffmann Rózsa hazudik

Hoffmann Rózsa csütörtökön azt mondta, hogy a KLIK működése körül nincs semmi, ami aggodalomra adna okot; szerinte nincs 57 milliárdos hiány; javult az iskolák szakos tanárokkal való ellátottsága, akárcsak az iskolák tárgyi feltételei; a mindennapos testnevelés egyértelműen pozitív fogadtatásra talált; a pedagógus-életpályamodell pedig lényegesen hozzájárult az oktatás színvonalának emelkedéséhez – írta Niedermüller Péter, a DK alelnöke

Közleménye szerint az igazság ezzel szemben az, hogy a miniszteri biztos jelentése is kimutatta a KLIK működésének alapvető, súlyos hiányosságait. Az elmúlt négy évben nem javult, hanem kimutathatóan romlott a közoktatás minősége. A mindennapos testnevelés a jelenlegi körülmények között a legtöbb iskolában megvalósíthatatlan, az életpályamodell súlyos feszültségeket teremtett a tantestületeken belül, mert igazságtalan, megalázó és bürokratikus.

Az Orbán-rezsim regnálása óta folyamatosan zavarok vannak a tankönyvellátásban. Voltak diákok, akik hónapokig nem jutottak hozzá tankönyveikhez. A választások közeledtével már az oktatási kormányzat sem az eddigi propagandát folytatja, hanem félelmében tudatosan hazudik, meghamisítja a tényeket, azt hiszi, hogy félrevezetheti az embereket, de mindenki, akinek gyereke vagy unokája iskolába jár, pontosan tudja, Hoffmann Rózsa egyetlen szava sem igaz. A hazugság bűn, s az ilyen hazug politikusokat a választópolgárok április 6-án meg fogják büntetni – írta a DK alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik