Belföld

Szerződéses cenzúra működhet Egerben

Az önkormányzat olyan keretszerződést írt alá a Rádió Eger vezetőjével, amelyben biztosították, hogy a városról csak jó hírek jelenhessenek meg – írja a Népszabadság.

Tilos a város jó hírnevét, „hitelképességét” sértő, azt veszélyeztető tényeket állítani vagy erre utaló magatartást tanúsítani – derült ki a Népszabadság birtokába jutott feljegyzésből. A Rádió Eger szerkesztősége munkatársai emellett közösségi portálokon, nyilvános helyeken vagy „bármilyen médiában” sem nyilváníthatnak olyan véleményt, amely az önkormányzatot, a hozzá tartozó intézményeket, illetve az ott dolgozó alkalmazottakat illetne kritikával. A belső szabályt megsértő alkalmazottak a kirúgásuk mellett még kártérítési kötelezettségre is számíthatnak.

A szerződés tavaly december végéig szólt, de lehetséges, hogy azt meghosszabbították. A megállapodás mindemellett nem csak puszta formalitás, hiszen nemrégiben a rádió egyik munkatársával ez alapján távolíttattak el egy bejegyzést a saját közösségi oldaláról, mert ott a kátyúkról írt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik