Belföld

Ezen az időjáráson igazodjon ki, ha tud!

Van, ahol 17 és van, ahol csak 6 fok lesz kedden.Szerdán záporok, napsütés, sőt havazás is előfordulhat. Nyugaton figyelmeztetés van érvényben. Kész káosz.

Kedden napközben főleg az Alföldön hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és legfeljebb elszórtan alakulnak ki záporok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Ugyanakkor a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében nagyrészt borult idő várható ismétlődő esővel.

A Dunántúlon megélénkül az északnyugati, az Alföldön olykor megerősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton és az Északi-középhegység térségében 6 és 10, másutt 11 és 17 fok között várható, de a Dél-Alföldön ennél is melegebb lehet. Késő estére többnyire 3, 10 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn este a légköri viszonyokból adódó csodás fényjelenséget fotóztak Salgótarján felett. Nézzék csak meg itt!

Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékre az OMSZ elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki az eső miatt. A csapadék mértéke ezeken a területeken meghaladhatja a 20 millimétert 24 óra leforgása alatt.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időre süthet ki a nap. Többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon havas eső, havazás is valószínű. Az északnyugati szelet élénk, nyugaton helyenként erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 15 fok között valószínű.

Csütörtökön nyugat felől felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Keleten eleinte még többfelé várható eső, majd ott is megszűnik a csapadék. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég, de emellett néhány órára a nap is kisüt. Szórványosan valószínű eső, zápor. A délnyugati, déli szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Szombatra virradó éjszaka főként északkeleten köd, illetve alacsony szintű felhőzet képződik, amely tartósan meg is maradhat, itt szitálás, gyenge eső is lehet. Másutt változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szelet északkelet kivételével erős, a Dunántúlon néhol viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között, de északkeleten 10 fok alatt alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik