Belföld

Illegálisan ralizott a polgármester a Mecsekben

A településvezető szerint nincs semmi különleges a történetben, a rendőrség szerint viszont szabálysértéseket követett el - derül ki a pecsma.hu cikkéből.

Kapcsolódó cikkek

Az útvonaltervező számítása szerint a szabályosan 4 perc alatt teljesíthető Abaliget-Orfű-tető távolságot 2 perc alatt tette meg teljesen jeges, havas úton Novák Péter, Kovácsszénája polgármestere – írja a pecsma.hu. A sötétben, egy Subaru Leone RX Turbóval száguldó városvezető videóra is vette akcióját.

A miniszter balesete

Egy illegális raliteszt miatt karambolozhatott Hende Csaba tavaly szeptemberben.

Ennek kapcsán a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Molnár Katalin azt közölte a lappal: a felvételen látható autó sofőrje “a közúti közlekedés szabályait a záróvonal átlépésével megszegi, illetve valószínűleg „relatív” gyorshajtást követ el, melynek mértékét a felvétel alapján pontosan meghatározni nem lehet”.

“Nem ismerek ilyen furcsa szavakat, mint relatív gyorshajtás” mondta a lapnak Novák Péter, és azt is elismerte, hogy máskor is szokott így autózni. Profi versenyzőkkel vagyunk fent, ez nem egy különleges sztori, amióta autó létezik, van ilyen. Ez most arról szól, hogy az ember a saját vezetési technikáját fejlessze. Erre ebben az elmaradott országban máshogy nincs lehetőség – fogalmazott a faluvezető.

A videó nem lezárt közúton készült, ráadásul ha valóban 110-120 kilóméterper órával ment, akkor az nem jeges úton is szabálysértésnek minősülne, így meg pláne életveszélyes, akár halálos balesetet is okozhatott volna.

Videón üzent a polgármester

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik