Belföld

Három napig áll az MSZP kampánya

Csak csütörtökön döntenek a szocialisták Simon Gáborról. Bármi is történjék, már maguk három naposra húzzák az ügyet.

Simon Gábornak távoznia kell a közéletből, mert nem tüntette fel a vagyonbevallásában, hogy több százezernyi dollárt és eurót tart külföldi számlán. Először az a hír járta, elhagyott felesége szivárogtathatta ki az ausztriai számláról szóló információkat, a válás ugyanis „nem volt szép”.

Az MSZP később közleményben jelezte, a képviselő azonnali hatállyal felfüggesztette párttagságát és valamennyi, a pártban betöltött tisztségét. Azt írják, „jelenleg nem tudható minden kétséget kizáróan, hogy a sajtóban megjelent állításokból mi igaz. De az MSZP mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság”. Mindezek ellenére a párt gyorsan cselekedett: honlapjáról törölte Simon Gábor adatlapját.

Szerdán az is kiderült, az osztrák pénzpiaci felügyelet által küldött értesítés alapján nyomozás is indult, akkor még ismeretlen tettes ellen. Az ügyészség ma közölte: kezdeményezte a szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, többek közt adócsalással gyanúsítják.

A párt csak csütörtökön dönt Simon Gáborról, az MSZP-nek tehát három nap biztosan kiesik a kampányból. Az ügyészség kezdeményezte Simon mentelmi jogának felfüggesztését adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt. Rédli Balázs riportja.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik