Belföld

Simon volt, nincs

A százmilliókról hallgató szocialista képviselőt nemcsak kirúgják a pártból, de a nyomát is megpróbálják eltüntetni a honlapról.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Simon Gábornak be nem vallott vagyona van a Magyar Nemzet információi szerint egy osztrák bankban. Később a Magyar Szocialista Párt közleményben jelezte, a képviselő azonnali hatállyal felfüggesztette párttagságát és valamennyi, a pártban betöltött tisztségét.

A közleményben hozzáteszik, hogy „jelenleg nem tudható minden kétséget kizáróan, hogy a sajtóban megjelent állításokból mi igaz. De az MSZP mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság. Mindezek ellenére a párt igen gyorsan cselekedett az online térben, a honlapjukról törölték Simon Gábor adatlapját.

Simon volt, Simon nincs

Ha a Google keresőjébe beírjuk, hogy „Simon Gábor mszp”, akkor a hatodik találat vezet, vagyis vezetne Simonra, de ha kattolunk, akkor hibaüzenet fogad minket.

A Google még emlékezik Simonra és a róla tárolt adatokra

De az MSZP honlapja már azt se tudja, ki az a Simon Gábor

Pedig tegnap még ott volt, Dr. Simon Gábor és Pál Tibor között

A politikus pedig a frakció tagjait felsoroló listából is kikerült, lehet, hogy „nem tudható minden kétséget kizáróan, hogy a sajtóban megjelent állításokból mi igaz”, de az MSZP tényleg minden megtett „annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság”, mármint ha ez annak a folyamatnak a része.

Az eredeti találatért köszönet Tisztaszegyennek a Tumblr-ről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik