Belföld

Az oroszok mellett a mémek is felvonulnak

Jön az újabb Békemenet, az egyik fő menetelő, Bencsik András a választások előtti hétvégére tenné, az apropó pedig a magyar-orosz barátság. A hírre a mémgyár is reagált.

Beszámoltunk már arról korábban, hogy Bencsik András, a Békemenet egyik főszervezője és a Demokrata című hetilap főszerkesztője a saját vezércikkéből idézett a Facebookon. Legyen ismét Békemenet – írja.

„Ami rosszat a szovjet-oroszokról el lehetett mondani, az elhangzott az elmúlt évtizedekben. És? Megkötötték velünk az évszázad üzletét a paksi atomerőmű bővítéséről, melynek köszönhetően Magyarország energetikai függősége egy fél évszázadra megszűnik. Putyin elnök egy szóval nem kifogásolta a magyar belpolitikai viszonyokat, pedig Oroszország még mindig a világ második nagyhatalma, s a tendenciákat látva könnyen lehet, hogy egy évszázadon belül elsőségét is visszaszerzi.”

Majd hozzáteszi: „Magyarország függetlenségéért, kivívott eredményeink megvédelmezéséért, amely fölér egy zarándoklattal. Mert van mit nyernünk, és van mit elveszítenünk.” Szóval március 29-e, a választások előtti hétvége. Illetve Mátyás megkoronázásának évfordulója.

Két jó barát

De itt nem ért véget a történet, gyönyörű mémek születtek, nyilván ezek az alkotások is szigorúan a magyar-orosz barátság jegyében.

Emlékeznek még a Nagy Plakátháború különkiadására, ahol egy bohóc bohóckodik (mi mást csinálna?) a baloldallal? De lehet, hogy nem is Gyurcsány és társai szerepelnek azon a plakáton.

Kép: repavalleszurtnyul

Azért jó ez a megállapodás az oroszokkal, mert elő lehet venni és le lehet porolni a régi plakátokat. Mint például ezt.

Kép: paul-whites-official

De szerencsére már elkészült az új molinó is, csak egy kicsit kellett „megjavítani” azt, hogy nem leszünk gyarmat.

Kép: repavalleszurtnyul

A röplapokat is el lehet kezdeni nyomtatni, itt egy kis segítség.

Kép: paul-whites-official

Búcsúzóul pedig két videó, az egyiket még a Hír24 csinálta, de a Beatles Back in the U.S.S.R. című számával a tökéletes.

A másik pedig a Szomszédok 155. fejezete, onnan is egy csodálatos párbeszéd.

-Hallottad?

-Mit?

-A rádiót.

-Nem én, mit mondott?

-Hogy jönnek vissza!

-Kik?

-Az oroszok te lüke!

-Az lehetetlen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik