Belföld

Suzukit hozott a Mikulás Esztergomba

új suzuki esztergomnak (esztergom)
új suzuki esztergomnak (esztergom)

A gyár vezetői a helyben gyártott legújabb SX4 S-CROSS modellt adták át Tétényi Éva polgármesternek, mert a NAV korábban minden autót elvitt az önkormányzattól.

Kedd délben az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal épülete és munkatársai előtt adta át a kocsit a Suzuki két vezetője: Hisashi Takeuchi vezérigazgató és Urbán László vezérigazgató-helyettes. Az indoklás szerint azért született a nagylelkű felajánlás, hogy a város el tudja látni közfeladatait.

Hónapok autó nélkül

Amint azt szeptemberben a Hir24 is megírta, a Nemzeti Adó és Vámhivatal lefoglalta az esztergomi önkormányzat négy járművét, autókat és egy kistraktort, miután az állam 609 millió forintos inkasszót nyújtott be a város ellen. Az ügy előzményei 2012-re nyúlnak vissza, amikor az állam átvette a város intézményeinek nagy részét, mégis több mint egymilliárdos hozzájárulást követelt Esztergomtól azok fenntartásához.

Folyamatosan menni kell

A városban közös önkormányzati hivatal működik, Esztergom mellett itt intézik Esztergom-kertváros, Pilisszentlélek és Dömös ügyeit is, továbbá az esztergomi járás építéshatósága is itt működik, járművek nélkül tehát megoldhatatlan az ügyintézés.

Másképpen is jól járt a város

Tétényi Éva köszönetet mondott a város legnagyobb adófizetőjének, a Magyar Suzuki Zrt.-nek a felajánlásért. Kiemelte, hogy az új modell bemutatása óta a gyártás pluszműszakban folyik, 100 új munkahely létesült a gyárban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik