Belföld

Meglepetést ígért barátainak a Blahán meghalt férfi

Blaha (blaha)
Blaha (blaha)

Volt kollégáit is a szállodába hívta a szegedi fiatalember, aki szombaton kiugrott az ötödikről a Rákóczi útra.

Barátainak azt mondta, készüljenek, mert kitalált valamit a születésnapjára. A Blaha Lujza téri szállodába hívta a Feldmár Intézet vezetőit, Büky Dorottyát és Feldmár Andrást is, majd pár perccel a születése időpontja után kiugrott az ötödik emeleti szállodai szobából.

Büky Dorottya már korábban elmondta a Szeged24-nek, hogy a szegedi  fiatalember a válása után került az intézethez, ahol először önismeretei csoportokba járt, majd munkatárs lett. Az igazgatónő a Velvetnek most arról is beszámolt, hogy ő és  több munkatársai is a közelben voltak az öngyilkosság idején.

„Éreztem, hogy ő volt”

A szállodában találkoztunk vele, akkor azt mondta, várjuk meg, mindjárt jön. Az ötödiken bérelt egy lakosztályt, oda bement, mi addig egy másik helyiségben váruk. Nem tudom pontosan, hányan voltunk, de igen, ott volt Feldmár András is – részletezte a Velvetnek a történteket. Büky Dorottyáék tehát vártak – a józannak tűnő T. Szabolcs pedig megvárta a születése pillanatát, és kiugrott az ablakon.

„Nem hallottunk, nem láttunk semmit. Már vártunk egy ideje, amikor elindultunk, hogy megnézzük, hová lett. Ekkor mondták, hogy valaki kiugrott. Éreztem, hogy ő volt” – mondta az intézet igazgatója,

Öngyilkos merénylő

Büky Dorottya azt mondta, tele van haraggal és keserűséggel. „Odahívott minket a jól kitalált, megrendezett színházába egyfajta biodíszletnek. A születésnapján, a születése pillanatát választotta. Hogy volt képes ezt megcsinálni az édesanyjával, a testvéreivel, a barátaival? Öngyilkos merénylő, aki valamennyiünkre lesújtott”

Az igazgató szerint senki sem tudott arról, hogy bajban lenne, ők is csak utólag, a sajtóból értesültek arról, hogy tartozásai voltak. „Amennyire tudom, ezek a tartozások még azelőtt keletkeztek, hogy kapcsolatba került volna velünk. Most már szállingóznak mindenféle hírek, én elképesztő magas összegekről is hallottam” – tette hozzá.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, Szabolcs húga is megszólalt, és azt mondta, Szabolcs „utoljára még gazdagnak akarta érezni magát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik