Belföld

Megszólalt a Blahán meghalt férfi húga

Blaha (blaha)
Blaha (blaha)

Nyilatkozott a hvg.hu-nak annak a férfinak a testvére, aki szombaton vetette ki magát egy Rákóczi úti szálloda ötödik emeletéről. Szabolcs „utoljára még gazdagnak akarta érezni magát".

A bátyám öngyilkos lett – mondta annak a férfinak a húga, aki szombaton követett el öngyilkosságot, meztelenül kiugorva egy Rákóczi úti hotel ötödik emeletéről. A lány a hvg.hu-t kereste meg azért, hogy tisztázza, mi történhetett.

Mint ahogy korábban megírtuk, szegedi volt Szabolcs, aki a 29. születésnapján ugrott ki az ablakon. A fiú pár éve költözött Budapestre. Egyik barátja azt mesélte a Délmagyarnak, hogy a fővárosban teljesen kifordult magából. Olyan volt, mintha átmosták volna az agyát. Szegedi ismerőseivel szinte minden kapcsolatot megszakított.

Nem tudta feldolgozni a válást

A húg szerint a férfi életében óriási törés volt két évvel ezelőtti válása, amit haláláig képtelen volt feldolgozni. A válás után beszélt arról, hogy megöli magát – akkor is meztelenül, csak más módszerrel hajtott volna végre öngyilkosságot. De végül mégsem próbálkozott meg vele.

Húga szerint Szabolcs rendkívül felelőtlenül élt, szerette a pénzt, és ezzel magyarázható, hogy rengeteg adósságot halmozott fel, amit szülei voltak kénytelenek törleszteni. Így azon sem lepődött meg, hogy lakosztályt bérelt egy hotelben – „utoljára még gazdagnak akarta érezni magát”. Arról neki sincs információja, hogy mikor csekkolt be, és volt-e társasága, vagy, hogy bátyja droghoz nyúlt volna. Miképp arról se tud, hogy hagyott volna hátra búcsúlevelet.

Nem mosták ki az agyát

Szabolcs az elmúlt két évben kapcsolatban állt a Feldmár Intézettel, ahová először csoportfoglalkozásokra járt, majd önkénteskedni kezdett. „Nem igaz, hogy kimosták az agyát” – mondta Dóra. Szerinte, ha nem fogadja be a szellemi műhely, lehet, hogy korábban követ el öngyilkosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik