Belföld

Készül az adventi koszorú és a helyén Rudolf is

A Dóm tér felújítása miatt a Dugonics téren állítják fel az idén a hagyományos, városi adventi koszorút. Webkamera is!

A Dóm tér felújítása miattDugonics téren állítják fel az idén a hagyományos, városi adventi koszorút, melynek átmérője 9 m, a díszítéséhez pedig lucfenyőt használnak. A gyertyák – 3 db lila és 1 db rózsaszín – 80 cm magasak és egyenként 50 kg-ot nyomnak. Az adventi vásár költözése miatt az idén nem húzzák fel a Dóm két tornya közé sem a megszokott esthajnal csillagot sem.

“Kárpótlásként” a befedett szökőkútra egy darusautó segítségével felállították azt a hatalmas, mintegy 7 méter magas, világító rénszarvast is, amely a a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szavazásán a szegedieknek a legjobban tetszett a tervek közül.


Az első gyertyát Dr. Botka László, Szeged polgármestere és Dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi megyéspüspök gyújtják majd meg, december elsején, 17.00 órakor. Az ünnepségen a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek kamaraegyüttese ad majd műsort.

A második adventi gyertyát december 8-án  Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Juhász András református lelkész gyújtják meg. Az ünnepségen közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar rézfúvós ötöse.

A harmadik gyertya meggyújtására december 15-én kerül sor, Vajda Attila, olimpiai és világbajnok kenus és Balogh Barnabás baptista lelkipásztor, valamint a Klúg Péter Iskola Gondolatjel Csoportja közreműködésével.

A karácsony előtti utolsó gyertyát december 22. Prof. Dr. Baradnay Gyula professzor, Szeged díszpolgára és Ribár János nyugalmazott evangélikus esperes gyújtják meg, énekel az Advent Kamarakórus.


Kövesse a koszorú és az adventi vásár építését élőben!

További szegedi webkamerák: PontMost.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik