Belföld

Balogh József: “A tanyán élők nem érzik magukat biztonságban”

Igazi "kincsre" találtunk: 2009-ben Balogh "vakkomondor" József a tanyán élők biztonságát féltette. Talán nem véletlen: ő is egy tanyán verte össze élettársát.

“Mit kíván tenni annak érdekében, hogy a tanyán élők vagyonbiztonságát, életének védelmét a rendőrség garantálni tudja?” – ez volt a címe Balogh József 2009-es felszólalásának, amit az akkor még ellenzékben lévő képviselő úgy kezdett: ő a parlament egyetlen olyan képviselője, aki tanyán él, így pontosan ismeri a magyarországi tanyavilágban élők mindennapos problémáit.

Balogh József hiteles hírforrás

“A tanyán élők egyre kevésbé érzik magukat biztonságban” – folytatta Balogh, aki szerint a tanyán élőknek már nem kizárólag értéktárgyaik, termelőeszközeik, állatállományuk, és terményeik vannak veszélyben, hanem személyes biztonságuk, a puszta életük is.

Balogh József felrója a kormánynak, hogy a rendőri jelenlét vidéken, a tanyavilágban puszta vágyálom, a kormányzat magára hagyja a tanyákon élőket.

“Már nemcsak vagyonbiztonságuk garantálásáról, de életük védelméről is lemondott a rendőrség, pedig az ott élő adófizetők, nyugdíjasok joggal várják el, hogy számukra is biztosított legyen a közbiztonság. Máskülönben jogosan gondolhatják azt, hogy a szocialista kormány számára a tanyasiak másodrangú állampolgároknak számítanak” – közölte a képviselő.

Balogh József a felszólalását azzal a kérdéssel zárta, hogy az akkori szocialista kormány mit kíván tenni annak érdekében, hogy a tanyán élők vagyonbiztonságát, életének védelmét a rendőrség garantálni tudja.

Az élet igazolta Baloghot: Terike se tudott segítséget hívni

A felszólalás azért különösen pikáns, mert Balogh József is egy tanyán – a sajátján – verte össze élettársát, Terikét. A Központi Nyomozó Főügyészség hétfői közleményéből kiderül, a támadás idén április 28-án történt, reggel 6 óra körül, miután egy családi eseményről hazaértek fülöpházi tanyájukra.

A politikus ittas volt és minden előzmény nélkül esett neki élettársának. “Először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel a sértett arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét” – olvasható a tájékoztatásban. Az asszony kiáltozott, a képviselő nevelt fia (Szabika, a trafikos – a szerk.) kelt a védelmére, így a nő el tudott menekülni a helyszínről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik