Belföld

BKK: megjavították a ragasztószalagos buszt

A beáramló hideg levegő ellen szolgált a barna ragasztószalag a kormánykerék tengelye körül, nehogy megfázzon a buszvezető lába.

Ahogy arról már korábban írtunk, egyik olvasónk fotózta le a 162A jelzésű buszon a vezetőfülkét, ahol több réteg barna ragasztószalagra lett figyelmes a padlónál.

Az akkor feltett kérdéseinkre most válaszolt a Budapesti Közlekedési Központ, ahogy írják: az utasok biztonságban vannak, csak a tömítéssel volt probléma, „melynek következtében a menetszél hideg légáramlata a járművezető lábát érheti. Ennek megszüntetésére tekerhették körbe a kormányoszlopot a padlónál barna ragasztószalaggal, természetesen szakszerűtlenül.”

Ezt az állapotot szüntették meg

A BKK tájékoztatása szerint az autóbusz az Ikarus 260-as család tagja, életkora pedig több mint 22 év. Elmondásuk szerint a buszon „mind a vezetőtéri, mind az utastéri komfort távol áll a mai kor elvárásaitól”, a jármű azonban napi átvizsgáláson megy keresztül, különös tekintettel a biztonsági berendezkedésre, úgy mint a fék és a kormány.

„A kifogásolt állapotot természetesen megszüntettük, ugyanakkor hangsúlyozzuk: a ragasztószalaggal körbetekert kormányoszlop önmagában nem jelentett forgalombiztonsági kockázatot, vélhetően egyik járművezetőnk leleményes megoldása volt a beáramló hideg levegő ellen” – közölte lapunkkal a BKK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik