Belföld

Riasztást adtak ki zivatarok miatt

zivatar(1)(1)(1)(960x640).jpg (zápor, zivatar, eső)
zivatar(1)(1)(1)(960x640).jpg (zápor, zivatar, eső)

Szombaton a Dunántúlon számíthatunk zivatar kialakulására délnyugatról északkelet felé haladva, és átmenetileg 60 km/h fölötti széllökés és felhőszakadás is előfordulhat.

A nyugati határnál felhős lesz az ég, az ország legnagyobb részén azonban alapvetően napos időre számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Napközben legfeljebb egy-egy zápor lehet. Késő délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, éjszaka főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén valószínű több helyen zápor, helyenként zivatar.

Hajnalban nyugaton foltokban köd képződik. A délkeleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökés is előfordulhat. A hőmérséklet kora délután 20 és 25 fok között alakul, de az Alpokalján néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő este a hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap a keleti tájakon lehet néhol zivatar kialakulására számítani, majd éjjel elsősorban ott lehet ismét ködfoltokra számítani.

Közben Ázsiában gyilkos viharok tombolnak. Indiában riadókészültség van a közeledő Phailin ciklon miatt, melynek belsejében óránként 210-220 kilométeres sebességgel cirkulál a levegő, és 7-9 méteres hullámokat korbácsol az ország keleti partvidékén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik