Belföld

Tanúskodott a drogvádat bedobó politikus

lazary-viktor(960x640)(1).jpg (lazáry viktor)
lazary-viktor(960x640)(1).jpg (lazáry viktor)

Meghallgatták a Nemzeti Nyomozó Iroda budapesti központjában Czeglédy Csabát, a szombathelyi kokainos videó ügyében feljelentést tett szocialista önkormányzati képviselőt – írja a Blikk.

A lap információi szerint a politikus megerősítette terhelő vallomását Lazáry Viktor, Szombathely fideszes alpolgármestere ellen. A Blikk úgy tudja, sem Szombathelyen, sem pedig a budapesti nyomozók között már nem kérdés, hogy Lazáry Viktor látható az ügyet kirobbantó videófelvételen.

Az Index olvasója szerint a közzétett videót egy balatoni hajón készíthették. Korábban a Blikk azt írta, hogy csapatépítő tréningen vehették fel.

Czeglédy Csaba az Indexnek azt mondta, hogy a kihallgatáson a már közzétett rövid videón kívül további terhelő bizonyítékokat is átadott a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak a kokainüggyel kapcsolatban. További részleteket azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva egyik lapnak sem árult el.

A szombathelyi MSZP-s politikus szeptember közepén dobta be a drogvádat: Szombathelyen egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az egyik szombathelyi fideszes városvezető drogfüggő, és erre bizonyítékai vannak. A közgyűlés csütörtöki ülésén nevezte meg Lazáry Viktort. A fideszes alpolgármester közleményben cáfolta a vádakat, és azt mondta, hogy feljelentést tesz kényszerítés bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt. Szombaton meg is tette a rágalmazás miatti feljelentést Czeglédy ellen.

Lazáry nyilvános gyorstesztet végzett el a szombathelyi kórházban, aminek negatív lett az eredménye. Ennek kapcsán dr. Zacher Gábor toxikológus a Hír24 kérdésére elmondta: a gyorsteszt nem mindenható, épp ellenkezőleg, semmilyen hatóság előtt nem számít bizonyítéknak.

Olvasói sztorik