Belföld

Kokainozott a fideszes városatya? Itt a videó

Az MSZP-közeli Egyenlítő blog nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amelyen állítólag az egyik szombathelyi városvezető kokaint fogyaszt. Az alpolgármester egyelőre elérhetetlen.

A videón csak annyi látszik, hogy a szombathelyi fideszes politikushoz nagyon hasonlító férfi felszív valamilyen fehér port, majd az ínyéhez dörzsöli, ahogy a kokaint szokták.

Kerestük a drogozással vádolt alpolgármestert, Lazáry Viktort, hogy ő van-e a felvételen, illetve, hogy valóban kokaint fogyaszt-e, de egyelőre nem tudtuk elérni. Mint mondták, közgyűlés van a szombathelyi városházán, és ott van mindenki.

MSZP: mondjon le, különben…

A drogvádat két napja dobta be Czeglédy Csaba, a helyi MSZP-SZTKE-frakció vezetője, aki Szombathelyen egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az egyik szombathelyi fideszes városvezető drogfüggő, és erre bizonyítékai vannak.

Nevet akkor nem mondott, de 48 órás ultimátumot adott az illetőnek, hogy lemondjon, mert az szerinte nincs jól, hogy egy drogfüggő irányja a várost. Arra már nem tért ki Czeglédy, hogy egy csík kokain felszívásából hogyan következtetett arra, hogy az illető drogfüggő.

Czeglédy Csaba elmondta azt is, hogy a videó egy pályázat eredménye, egymillió forintot ajánlottak fel annak, aki bizonyítékkal tudja alátámasztani a városban terjedő híreket. Az Index úgy tudja, a szocialista politikus birtokába került felvételért ki is fizették a beígért összegű sikerdíjat.

 

Meggyes Tamásnak is volt hasonló videója

Nem ez az első drogbotrány, korábban Meggyes Tamásról került elő egy olyan videó, amin mintha füvet szívna. A videót kerestük, de mint kiderült, azóta eltávolították a youtube-ról. Esztergom volt polgármestere akkor azt állította, soha nem kábítószerezett.

Update: Lazáry tagad

Nemcsak Meggyes mondja azt, hogy soha nem drogozott, Lazáry is azt állította a csütörtöki közgyűlésen, hogy “sem a múltban, sem a jelenben nem fogyasztott kábítószert, és a jövőben sem akar”. Az alpolgármester a felvételre egyelőre nem adott magyarázatot, ellenben közölte: a napokban megcsináltatta a drogtesztet, és az negatív lett. Hozzátette: további nyilatkozatot és jogi lépéseket az ügyvédjével való konzultáció után tesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik