Belföld

Megvan, mikor készült a kokainozós videó

lazary-viktor(960x640).jpg (lazáry viktor)
lazary-viktor(960x640).jpg (lazáry viktor)

A Blikk szerint egy csapatépítő rendezvényen készítették a felvételt, amin a helyi MSZP-s képviselő szerint a város alpolgármestere drogozik. Az Index úgy tudja, hogy párton belüli konfliktus állhat a háttérben.

A Blikk úgy tudja, sikerült az eddigieknél pontosabban behatárolni, hogy mikor és hol készült az ominózus felvétel: ezek szerint nem a városházán, hanem egy csapatépítő rendezvényen vették fel rejtett kamerával a kokainszívós jelenetet, mégpedig az idén tavasszal. Állítólag nemcsak arcra hasonlít Lazáry Viktorra a videón szereplő férfi, hanem a kabátja is sokak számára ismerős, állítólag a fideszes alpolgármesteren is láttak már hasonlót, írja a lap.

Az Index úgy értesült, hogy a Fideszen belüli konfliktus is szerepet játszhatott abban, hogy nyilvánosságra került a felvétel. A városvezetők közt a polgármesteri szék örökölése miatt romolhatott meg a kapcsolat. A cikkből kiderül, Lazáry Hende Csaba honvédelmi miniszter bizalmi emberének számít a városban, tavaly ősz óta őt tartották a 2014-es önkormányzati választás fideszes polgámesterjelöltjének.

A lap a Fidesz országos vezetésének környezetébe tartozó forrásra hivatkozva azt is írta, hogy a budapesti pártközpont rendet akar tenni a helyi erős emberek között.

A drogvádat múlt hét elején dobta be Czeglédy Csaba, a helyi MSZP-SZTKE-frakció vezetője, aki Szombathelyen egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az egyik szombathelyi fideszes városvezető drogfüggő, és erre bizonyítékai vannak. A közgyűlés csütörtöki ülésén nevezte meg Lazáry Viktort. A fideszes alpolgármester közleményben cáfolta a vádakat, és azt mondta, hogy feljelentést tesz kényszerítés bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt.

Lazáry pénteken nyilvános gyorstesztet végzett el a szombathelyi kórházban, ennek is negatív lett az eredménye. Ennek kapcsán Dr. Zacher Gábor toxikológus a Hír24 kérdésére elmondta: a gyorsteszt nem mindenható, épp ellenkezőleg, semmilyen hatóság előtt nem számít bizonyítéknak. Szerdán azt írta a Blikk, hogy az ügyben indított nyomozást átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), és a szervezett bűnözés elleni főosztály munkatársai szombathelyre utaztak a városházi drogvideó ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik