Belföld

Család és karrier összeegyeztethető

dolgozó nő (karrier, nők, )
dolgozó nő (karrier, nők, )

Egy családbarát munkahellyel biztosan. Idén a fehérvári Macher Kft nyerte el a Családbarát munkahely díjat.

A SZÉNA Egyesület a projekt során több olyan programot is megvalósított, amelynek célja a kisgyermekes anyukák visszasegítése a munkaerőpiacra a gyermekvállalást követően.

Ezek közül kiemelt jelentőséggel bír a családbarát foglalkoztatáspolitika támogatása a különböző gyermekgondozási szolgáltatásokon, rugalmas foglalkoztatáson, speciális képzéseken, illetve a diszkrimináció megszüntetésén keresztül – olvasható a SZÉNA Egyesület Fehérvár24-nek küldött közleményében.

Jelenleg még mindig nagy gondot okoz a családok életében a munkahely és a család közötti optimális viszonyrendszer kialakítása, a korai gyermeknevelés utáni a munkaerőpiacra való visszatérés, a munkahelyi és az otthoni feladatok együttes ellátása, illetve az ezek által okozott feszültségek és problémák kezelése.

Fotó: SZÉNA Egyesület

Fontos, hogy a munkaadók is felismerjék: az ő érdekük is az, hogy segítsék munkavállalóikat a családi élet és a munka összeegyeztetésében.

Az idén 20 munkáltatóra 129 jelölés érkezett, ami a tavalyihoz képest kevesebb jelöltet, de összességében több jelölést jelentett.

2013-ban a Családbarát munkahely díjat a MACHER KFT. nyerte el, melyre összesen 52 jelölés érkezett  be, ami a beérkezett szavazatok 41 %-a.

A különdíjas kategória győztese a Kismama mentoring programja az IBM Data Storage System Kft.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik