Belföld

Sorban állnak Orbánnál az új jelöltek

orban-fideszkongr.(960x640)(1).jpg (orbán viktor, )
orban-fideszkongr.(960x640)(1).jpg (orbán viktor, )

Egyenként hallgatja meg és tüzeli kemény munkára a jövő évi választásokon induló fideszes képviselőket Orbán Viktor, akit az is érdekel, a kormány milyen helyi ügyeket oldhatna meg – írja az Origo.

Szinte pontosan négy évvel az után, hogy 2009-ben felcsúti nyaralójában egyesével hallgatta meg a Fidesz akkori választókerületi vezetőit, Orbán Viktor az idén is négyszemközti beszélgetésbe kezdett a párt aktuális képviselőjelöltjeivel, ezúttal nem Felcsúton, hanem a kormányfő parlamenti dolgozójában.

A jelöltek az Origo szerint nem ábécé- és nem is fontossági sorrendben, hanem földrajzi alapon kapnak meghívót: a keleti országrésztől a nyugatiig haladva idézik be őket. A meghallgatáson eddig nagyjából 30 képviselő van túl, és ezen a héten is nagyjából ennyien jutnak majd be, vagyis alig három hét alatt le is zárulnak a beszélgetések.

Az Origónak több, a meghallatáson már túlesett képviselő is azt mondta, hogy a beszélgetésnek benyomása szerint nem volt más célja, mint hogy Orbán Viktor mindenkiben “egyedileg is feltüzelje a harci kedvet”, és tudatosítsa, hogy senki ne dőlhessen hátra a választásokig, még a legsikeresebb körzetek legesélyesebb indulói se.

A beszélgetésen a résztvevők szerint egyébként arról is kikérdezik a jelölteket, hogy milyen megoldatlan problémáik, ügyeik vannak a körzetükben, amin kormányzati közbenjárással még a választásokig segíteni vagy javítani lehetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik