Belföld

Bajnai megint ígért egy nagyot

bajnai-gordon-2-(960x640)(1).jpg (bajnai gordon, )
bajnai-gordon-2-(960x640)(1).jpg (bajnai gordon, )

Kormányra kerülésük esetén az első év végén minden magyar gyerek jóllakottan fekhet le - ígérte a volt miniszterelnök.

Az Együtt-PM vezetője Füzesabonyban Kónya Péterrel, a szövetség társelnökével és Korózs Lajossal, az MSZP elnökségi tagjával közösen tartott sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták az ellenzéki szövetség Heves megye I-es választókerületi közös jelöltjét, Szalóczi Gézát.

Bajnai Gordon elmondta: “rengetegen maradtak az út szélén az Orbán-kormány tevékenysége miatt”, ma több mint 300 ezer ember van Magyarországon, aki semmilyen jövedelemben nem részesül. Hozzátette: nekik feltételhez kötötten együttműködési támogatást fognak kínálni a következő ciklus végére, ezért cserébe be kell kapcsolódniuk a munkakeresésbe, a képzésekbe.

Munka 30 év alattiaknak

A volt miniszterelnök korábban azt ígérte, minden hat hónapnál régebben munkát kereső harminc év alatti fiatalnak garantált munkahelyet vagy biztos elhelyezkedést jelentő képzést biztosítanak.

Kiemelte, kormányra kerülésük esetén minden külföldi nagykövetségen, konzulátuson olyan pontokat nyitnának, amelyeken magyarországi munkát kínálnának a kint dolgozóknak. Emellett programot indítanának a 35 év alatti fiatal magyar vállalkozók segítésére, továbbá egy “új telepes program” keretében támogatnák azokat is, akik felsőfoki tanulmányaik után vissza szeretnének térni abba a hátrányos helyzetű térségbe, ahonnan származnak.

Még több Bajnait erre talál:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik