Belföld

Orbán biztost küld Hoffmannék nyakára

Orbán Viktor elégedetlen a közoktatásért felelős Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésével, és miniszteri biztost küldenek „fejlesztési javaslatok" kidolgozására – írja a hvg.hu.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette a hvg.hu értesülését a miniszteri biztos kinevezéséről. A lap úgy tudja, a tankerületek felé helyezett Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felé kerülő miniszteri biztos kinevezését maga a miniszterelnök szorgalmazta, aki nagyon elégedetlen az oktatási reform akadozása miatt. A lap szerint a Klik működésével szemben a kormányban és a Fidesz-frakcióban is általános az elégedetlenség.

A Klik fölé helyezett biztos Szabó Balázs, a Magyar Közút Zrt. 2009 és 2011 közötti informatikai igazgatója lehet, akit korábbi menedzseri tevékenysége alapján választottak ki a feladatra.

A Klik 2012. szeptember 1-jével jött létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alatt álló központi hivatalként. Élére Hoffmann Rózsa korábbi munkatársa, Marekné Pintér Aranka került, aki közel 120 ezer tanár munkáltatója. A Klik legutóbbi botrányos ügyei közé tartozik, hogy van olyan iskola, ahova még mindig nem érkezett meg minden tankönyv, szerdán pedig még 154 intézménynek nem volt igazgatója, nem újították meg időben számos pedagógus szerződését.

Önöknél is voltak problémák az iskolakezdéssel az új közoktatási rendszerben?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik