Belföld

„Megrongálták” az Orbán-esküvő helyszínét

milla (milla)
milla (milla)

„Royal Wedding 2013” – vésték a frissen kiöntött aszfaltra a Milla és az Együtt 2014 aktivistái. Rendőrök vitték el őket.

Rendőrök vitték el Simándi Szelimet, az Együtt 2014 alapítóját és Somlai Jánost, a párt aktivistáját. A frissen betömött kátyúba vésték: „Royal Wedding 2013″ (királyi esküvő 2013) annál a ferences templomnál, ahol a miniszterelnök lányának templomi esküvője lesz – tudta meg az atv.hu.

Forrás: Facebook/Egymillióan a magyar sajtószabadságért

A Milla is közzétette, hogy lakossági feljelentés alapján aktivistáikat igazoltatták a második kerületi városrendészet emberei, majd a kerületi rendőrkapitányságra kísérték őket. Azt írták, jelenleg mérlegeli a rendőrség, hogy tesz-e feljelentést rongálás miatt.

Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség egyik társelnöke az MTI-nek elmondta: az esküvő miatt pénteken “gyakorlatilag közpénzen lebetonozták a templom környékét”. Aktivistáik arra akarták felhívni a figyelmet, hogy közpénzt használnak fel ahhoz, hogy biztosítani tudják a megfelelő körülményeket a szombati eseményhez. Nem a szertartás miatt kellene rendbe tenni utakat, hanem a valóban szükséges helyeken kellene rendet tartani az országban – tette hozzá.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata megerősítette, hogy a II. kerületi Pap kertből két embert kísértek be a rendőrségre a kerületi városrendészet emberei. Közölték: a tényállás tisztázása folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik