Belföld

Állítsuk össze a Nagy Baloldali Összefogás szupercsapatát!

Alakul a Nagy Baloldali Összefogás, amelyben Gyurcsány Ferenc, Schmuck Andor és Fodor Gábor neve is felmerült. Bár ők hárman már önmagukban felérnek egy választási győzelemmel, Mesterházynak mégis csak jól jöhet még egy kis segítség a szupercsapat összeállításához. Szavazzon, rajtuk kívül még kivel üljön le tárgyalni a pártelnök!

Jövőre választások lesznek, és miközben a Fidesz Bajnai Gordont tekinti a főellenfélnek, addig Mesterházy Attila MSZP-pártelnök csendben felállítja az álomcsapatot. Ma reggel például kiderült, hogy a szocialisták tárgyalásokat kezdenek Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával, Schmuck Andor szociáldemokrata valamint Fodor Gábor liberális pártjával a választási együttműködésről. E három államférfi erényeinek felsorolására nem lenne elég helyünk, úgyhogy nem is ragoznánk túl, legyen annyi elég, hogy Orbán Viktor bizonyára nagyon megijed majd az ilyen ellenfelektől.

Mivel biztosan vagyunk abban is, hogy a szocialisták e három nagyágyú bevetésével sem lesznek elégedettek, ezért szavazást indítunk arról: ki legyen az az újabb szerencsés politikus, aki érdemeihez méltóan csatlakozhat a Nagy Baloldali Összefogáshoz.

Kuncze Gábor

Ez a vicces, dörmögő úr az SZDSZ emblematikus alakja. Méltánytalanul mellőzik, nem tudni, miért. Hát mennyivel nagyobb politikus ő, mint például Fodor Gábor?! Kuncze ráadásul nagy összefogás-hívő, és legutóbb mindenki megkönnyebbülésére bejelentette azt is, hogy ha szükség lesz rá, természetesen hajlandó lesz csatlakozni az összefogáshoz. Ez igazán megnyugtató.

Fotó: MTI/Nagy Lajos

Draskovics Tibor

Ugye-ugye, róla már egészen el is feledkeztünk. Pedig nem is olyan rég megmutatta magát, legutóbb épp az Együtt 2014 zászlóbontásán láttuk. Bizonyára csak véletlenül volt ott. Szeretett pénzügyminiszterünk, belügyminiszterünk 2009-ben mondott le, és bár a neve egy korrupció-gyanús ügyben is felmerült, de hát istenem, kivel nem fordul ez elő?

Fotó: MTI/Soós Lajos

Suchman Tamás

Ugyancsak az Együtt 2014 zászlóbontásakor láthattuk újra Suchman Tamást, úgyhogy simán lehet, hogy Mesterházy már rajta is elgondolkodott. Suchman nevéhez olyan sikertörténetek köthetők, mint Balatonring, vagy a Tocsik-ügy. Jó, hát Suchmann nem egy Schmuck Andor, de a hátrány véleményünk szerint behozható.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Demszky Gábor

Mindannyiunk polgármestere talán még Kunczénál és Schmucknál is menőbb politikus. Elintézte nekünk a 4-es metrót, és bár 20 évig vezette a fővárost, a végén még csak bíróság elé se került. És akkor kérdezném: van-e még egy olyan városvezető az országban, aki fel tud mutatni 20 évet büntetlenül? Na ugye, hogy visszatérésre érdemes politikus?

Fotó: Gáti András

G. Nagyné Maczó Ágnes

A Nemzet (egykori) Anyja tökéletes ellenfél lehet a családalapításról mindig csak beszélő Fidesszel szemben. Bár lehet, hogy elsőre visszatetszőnek tűnhet a hölgy MIÉP-es, MDF-es, FKGP-s múltja, de az összefogás nem épp erről szól?! Hogy mennyire befogadóak vagyunk, és hogy mindenkit várunk? Orbánék ráadásul nagy valószínűséggel nem kapkodnak majd a politikusasszony iránt, a sikertelenségtől tartva nem fognak megkörnyékezni egy ilyen kaliberű politikust. Mesterházynak viszont lehet esélye arra, hogy újra visszacsábítsa G. Nagynét a homályból. Referenciája már van, ki gondolta volna például azt, hogy 2014-re visszatér Fodor Gábor. És tessék, mégis megvalósult.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik