Belföld

Nagy sikert aratott a SZIN-en a Magashegyi Underground

Magashegyi Underground (Magashegyi Underground)
Magashegyi Underground (Magashegyi Underground)

Teltsátras koncertet adott a Magashegyi Underground szerda este a SZIN-en. A zenekar a vadonatúj videoklipjéről mesélt a Szeged24-nek.

Már-már egymást taposták a rajongók az első sorban szerda kora este a SZIN Jate sátrában, hogy láthassák kedvencüket, a Magashegyi Undergroundot. A koncertet még két szakadt gitárhúr sem akaszthatta meg. A zenekar legújabb lemeze júniusban debütált, s elkészült az első videoklip is, méghozzá az Árnyékok című dalukhoz. A kulisszatitkokról Bocskor Bíborka, Szepesi Mátyás és Fűrész Gábor mesélt nekünk.

Az Árnyékok című daltokhoz forgattatok egy videoklipet, aminek pénteken volt a premierje. Meséljetek nekünk egy kicsit a forgatásról.

Bocskor Bíborka: Mindenképp egy kreatív klipet szerettünk volna, ebben segített nekünk Rónai Domonkos és Szilágyi Fanni. Konkrét példaként megemlíteném azt ,hogy külső, teátrális maszkok helyett saját kezünket használtuk álarcként, amikre egy grafikus barátunk festette az arcokat. A forgatás pedig a nap két legszebb szakaszában folyt, azaz este és nagyon kora reggel, amikor is a legszebbek az árnyékok és élesebbek az érzékek.

Júniusban jelent meg a legújabb lemezetek. Volt valami koncepció, ami alapján összeállítottátok?

Fűrész Gábor: Konkrét koncepciója nem volt ennek az albumnak, de volt egy-két szál, amire fel szerettük volna fűzni. A férfi-nő közötti kapcsolat különböző fázisait akartuk bemutatni, valamint az évszakok váltakozását. A Körmenet című dalunk lett volna az, ami összegzi ezt a körforgást, de végül ez nem került fel az albumra. A nő-férfi kapcsolatáról szóló dalok közül is inkább azok kerültek a lemezre, amelyek a szakításról szólnak.

A koncert alatt az egyik szám közben egyszer csak gitárt váltottál. Mi történt?

Szepesi Mátyás: Ezalatt a koncert alatt kétszer is elszakadt a húrom, de mivel majdnem minden szám után gitárt cserélek, már fel sem tűnik, hogy egy dal közepén is cserélnem kell. Ilyen technikai malőrök bármikor megtörténhetnek. Például, egyszer Kecskeméten játszottunk, amikor elszállt a fél hangtechnika, és a közönség semmit sem hallott. Ezért kifelé fordítottuk azokat a ládákat, amik egyébként arra vannak, hogy mi halljuk saját magunkat, és úgy folytattuk tovább a koncertet. Mi mindig találunk valami megoldást.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik