Belföld

Rossz világ jár a szúnyogokra

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 07. 24. 17:00

A héten folytatódik Csongrád megyében a szúnyogok gyérítése. A központilag szervezett program szerint zajló folyamat lépéseit a katasztrófavédelem ellenőrzi.

A hét elejétől légi és földi úton is szembeszálltak a vérszívókkal megyénk több pontján. A szatymazi repülőtérről szállt fel az a repülőgép, amelynek feltöltésénél a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata volt jelen.

A felszállást követően a repülő a Tisza mentén az országhatártól haladt, érintve Tiszasziget, Újszentiván, Mártély és Mindszent térségét is. Csongrádnál is végeztek repülőgépes szúnyoggyérítést hétfő este, azonban az ott feladatot ellátó repülő a Békés megyei Nagyszénásról szállt fel.

A földi kémiai irtást is ellenőrzi a katasztrófavédelem. A 300 hektáron végzett csongrádi melegködös irtást a helyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság felügyelte az önkormányzat munkatársával, míg az Algyő térségében 50 hektáron végzett munkát a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ellenőrizte, valamint a Hódmezővásárhelyi HTP ellenőre a Mártély térségében a földi kémiai irtás elvégzésénél volt jelen.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.