Belföld

Járásonként riaszt a meteorológia

meteorológia (meteorológia, )
meteorológia (meteorológia, )

Keddtől nem térségekre, hanem járásokra lebontva adja ki a veszélyes időjárási jelenségekre figyelmeztető riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A 2011. augusztus 1-jén elindított új veszélyjelzési rendszerében a riasztások a korábbi regionális felbontás helyett a 175 közigazgatási kistérségre lebontva készültek el. Időközben azonban a kistérségi közigazgatási egységeket felváltották a járások. Ehhez igazodva a tervek szerint július 16-án a veszélyjelzéshez kapcsolódó adatbázis rendszerében a közigazgatási kistérségi határokat a járási határokra cseréli, így a riasztások a jövőben járásokra lebontva készülnek el – közölte Fodor Zoltán, a meteorológiai szolgálat veszélyjelző osztályának vezetője.

Ez a változtatás alapvetően nem érinti a meteorológiai veszélyjelzési rendszert, így a veszélyességi szinteket, jelenségeket, valamint a kiadás, módosítás, illetve visszavonás módját. A főváros esetében nem alkalmaznak kerületi bontást. A riasztások mellett továbbra is megyei bontásban készülnek az adott napra és következőre a veszélyjelzési rendszer részeként kiadott figyelmeztető előrejelzések

Ajánlott videó

Olvasói sztorik