Belföld

Így lehet ma délután közlekedni Budapesten

Számos forgalomkorlátozás van érvényben a fővárosban a Budapest Pride felvonulás miatt. Jó hír, hogy a korábban tervezettől eltérően a kisföldalatti szerelvényei mégis megállnak a Hősök terénél.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a kisföldalatti szerelvényei 13.30 és 17.30 között nem állnak meg a Deák Ferenc tér és a Hősök tere közötti megállókban, vagyis a Deák Ferenc tér után az első megálló a Hősök tere lesz, 17.30 és 18 óra között pedig a Deák Ferenc tér és az Oktogon között nem állnak meg a szerelvények. A BKK hozzáteszi, hogy autóbuszos pótlásra nincs lehetőség.Változik a a 9-es, a 16-os, 105-ös és a 115-ös busz menetrendje is és rövidített útvonalon jár több troli. A nagykörúti pályafelújítás miatt közlekedő 4-6V jelzésű villamospótlók rövidített és terelt útvonalon közlekednek 17:30-ig, a 2V villamospótló autóbusz pedig este 7-ig egyáltalán nem közlekedik. Részletesebb információkért erre menjen tovább!

Közlekedési változások, fotó: BKK

Várhatóan 17:30-ig lesz lezárva az Andrássy út. A keresztirányú forgalmat 17:30-tól szakaszosan, a menet elvonulásával engedik át az Andrássy úton, azt megelőzően gyalogosan és közúton sem lehet majd keresztezni az útvonalat.

Előreláthatólag 18:30-ig lesz lezárva a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Alkotmány utca között, 19 óráig pedig az Alkotmány utca – Honvéd utca – Markó utca útvonal.

Az érintett útvonalakon a keresztirányú forgalmat is korlátozza a rendőrség. A menet elhaladása után az útvonalat szakaszosan megnyitják a forgalom előtt.

A 18. Budapest Pride meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer fesztivál a budapesti Toldi moziban kezdődött múlt vasárnap este, a hagyományos felvonulást szombaton délután 16 órától tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik