Belföld

Villamospótlók a Nagykörúton hetekig

villamos-baleset-Margit-hid(1)(960x640).jpg (villamos baleset Margit híd)
villamos-baleset-Margit-hid(1)(960x640).jpg (villamos baleset Margit híd)

Hétfőtől augusztusig tart a felújítás a 4-es, 6-os vonalán. Az autósokat is érinti.

A nyáron két ütemben folytatódik a nagykörúti villamosvágányok felújítása a fővárosban. Július 1. és 27. között a Bérkocsis utca és az Oktogon, majd július 27. és augusztus 20. között a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között teszik rendbe a vágányokat.

A villamosokat nappal az érintett szakaszokon, éjjel pedig a teljes vonalon autóbuszok helyettesítik, amelyeknek buszsávot jelölnek ki a Nagykörúton.

Az egyik helyszín az Oktogon, a Nagykörút és az Andrássy út kereszteződése, ahol felújítják a villamosvágányokat. A másik a Blaha Lujza téri csomópont, itt a villamospálya hibáinak kijavítása mellett az elhasználódott váltókat, vágánykapcsolatokat is kicserélik.

Autósoknak

A felújítás első ütemének idejére a Nagykörúton buszsávot jelölnek ki a Nyugati tér és a Király utca, illetve a Népszínház utca és a József utca között mindkét irányban, az Aradi utcai kereszteződést pedig lezárják az ideiglenes végállomás miatt.
Az Andrássy út szervizútjairól nem lehet majd a körútra fordulni, később az Andrássy út forgalmát a kereszteződésben a szervizutakra terelik.
A Bérkocsis utca és a József körút kereszteződésében a Bérkocsis utcából kihajtók ideiglenesen csak jobbra kanyarodhatnak a Blaha Lujza tér felé, ebben a csomópontban a gyalogátkelőhelyet is megszüntetik.

Visszatérnek a régi villamosok

A villamosok már vasárnap este 10 órától nem közlekednek, hétfőtől július 27-ig a szerelvények megosztva, a dél-budai végállomások és a Rákóczi tér, illetve a Széll Kálmán tér és az Oktogon között szállítják az utasokat. A Széll Kálmán tér és az Oktogon között, az összevont 4-6-os villamos vonalán üzemviteli okok miatt a Combino villamosok mellett a korábbi csatolt Ganz csuklós villamosok is közlekednek majd.

Éjszaka augusztus 20-ig a 6-os villamosok helyett a teljes vonalon a 6V jelzésű pótlóbuszok közlekednek, nappal a buszok július 26-ig a Nyugati pályaudvar és a Rákóczi tér között szállítják az utasokat. A buszok többnyire a villamosmegállóban, egyes esetekben viszont a 923-as éjszaki járat megállóiban állnak meg, és egyik pótlójárat sem érinti a Margitsziget megállót.

A villamospótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, átszálláskor nem kell új jegyet kezelni, hanem a már érvényesített jegyet a számkocka nélküli végén kell újra kezelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik