Belföld

Megfizethet szavaiért Novák Előd

novák előd (novák előd, )
novák előd (novák előd, )

Egy hét elteltével újabb, ezúttal 70 ezer forintos pénzbüntetés kiszabását javasolja a házelnök a jobbikos Novák Elődre.

Kövér László indítványa szerint az ellenzéki politikus a parlament múlt heti ülésén kirívóan sértő kifejezéssel illette az egyik vallási közösséget. Bár a javaslatból nem derül ki pontosan, Novák Elődöt azért büntethetik meg, mert cionista bizniszszektának nevezte a Hit Gyülekezetét.

A jobbikos politikus Facebook-oldalára írt bejegyzésében szintén erre következtet, bár hozzáteszi: ez a Jobbik frakciójának hivatalos, sokszor kifejtett álláspontja, így szerinte kijelentése csak apropó arra, hogy újra megbüntessék.
Novák Előd szintén múlt kedden tolvaj cigánybűnözőnek nevezte Osztolykán Ágnes (LMP) egyik korábbi munkatársát.

Emiatt Ujhelyi István levezető elnök figyelmeztette, az LMP-s Ertsey Katalin pedig Kövér Lászlóhoz fordult. A házelnök pénteki válaszában (amelyet Ertsey Katalin tett közzé) tudatta: nem akarja felülbírálni az alelnök döntését, és szigorúbb szankciót javasolni. Ugyanakkor – jegyezte meg – elítéli Novák Előd sértő kijelentéseit, és már hétfőn újabb pénzbírság kiszabását javasolja a politikussal szemben, amiért megsértette az egyik vallási közösséget.

A parlament az új országgyűlési törvény év eleji életbe lépése óta eddig hatszor élt a büntetéskiszabás lehetőségével. Novák Elődöt a szocionista szó használatáért egy hete 50 ezer forintra büntették. Kövér László most azért javasolt nagyobb bírságot, mert a képviselőt már elmarasztalták sértő kifejezés használatáért.

A büntetés kiszabásáról még hétfőn dönthet az Országgyűlés.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik