Belföld

Év végére befejeződik a győri lakópark-fejlesztés

A negyedik negyedévben átadhatják Győr most készülő, 206 lakásos lakóparkjának otthonait - közölte Ádány Tamás, az OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója szerdán a helyszínen, sajtótájékoztatón.

A 2006-ban indult, két évvel később leállított beruházást a Bonitás-csoporthoz tartozó Alexander Kft. szerezte meg a felszámolási eljárás során. Ettől a társaságtól kapott az OTP Ingatlan megbízást a 60-65 százalékos készültségben lévő ingatlan befejezésére, amelynek lakásait átlagosan 300 ezer forintos négyzetméteráron kívánják értékesíteni – közölte a vezérigazgató az MTI érdeklődésére.

A zömében 55-75, átlagosan 65 négyzetméteres lakások négyzetméterára – mérettől és fekvéstől függően 245 és 360 ezer között alakul. Az épület lakásainak sokszínűsége miatt minden társasházakra jellemzően jelentkező igényt ki tudnak elégíteni.

Megemlítette: az évekig álló beruházás egyes elemeit – így a fűtési és a vízrendszert, egyes burkolatokat – vissza kellett bontaniuk. Negyven lakás kiszerelt konyhabútorát például a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlották fel. Ádány Tamás jelezte: egy-másfél hete kezdték meg a lakások értékesítését, a vártnál is nagyobb érdeklődés mellett.

Január végén jelentette be a társaság, hogy újraindítják az évek óta álló projektet, és kétmilliárd forintot az épületre, fél-egymilliárdot a környezetére fordítanak.

A vezérigazgató akkor azt közölte, az amúgy a válság miatt nehézségekkel küzdő ingatlanpiacon előnyt jelentett, hogy egyre többen keresik Győrött boldogulásukat, nekik pedig lakásra van szükségük. Ugyanakkor a projekt illeszkedik abba az uniós elképzelésbe is, hogy a városközpontokból minél kijjebb szorítsák az ipari területeket, mint amilyen korábban ez az ingatlan is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik