Belföld

Hideg nyugat,meleg kelet

Holnaptól keleten is lehűl az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma nyugaton ma többnyire borult lesz az ég, és keleten is tovább növekszik a felhőzet. Kezdetben főként a Dunántúlon várható eső, zápor, majd napközben már inkább keleten számíthatunk záporokra, zivatarokra. Késő délután délnyugat felől egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet, szűnik meg a csapadék és süt ki a nap. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon erős, olykor viharos erejű lesz. Keleten csak zivatarok környezetében fokozódhat viharossá a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 13, 18, keleten általában 17, 22 fok között alakul, de északkeleten még 26, 27 fok is lehet. Késő este 11, 17 fok várható.

Vasárnap az ország északkeleti, keleti harmadán várható több helyen zivatar, Lokálisan felhőszakadás, kisebb méretű jég, és viharos széllökés (60-80 km/óra) kíséretében. Kis eséllyel heves zivatar is kialakulhat, amelyhez 90 km/h-t meghaladó szél és nagyméretű jég  társulhat. Zivatar már délelőtt is kialakulhat helyenként, de elsősorban a délutáni óráktól várhatók.

A Bakony és a Balaton térségében az északi, északnyugati szél időnként viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések elérhetik a 60-70 km/órát.

Hétfőn is még mindössze 16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik