Belföld

8 milliárd forint tiszta haszon: nagyot kaszáltak Simicskáék

közgép (közgép)
közgép (közgép)

Komoly nyereséggel zártak tavaly is a Simicska Lajoshoz és Nyerges Zsolthoz köthető cégek. A Közgép tulajdonosainak 3,2 milliárd forint osztalékot fizettek ki, a Publimont tulajdonosainak 1,8 milliárd forintot. 2011-ben a Publimont nyeresége 1 milliárd forint volt, a Közgépé 2 milliárd forint. Ez így összesen 8 milliárd forint.

A tavalyi év is jó év volt Simicska Lajosnak és üzlettársainak. Mint az Index cikkéből kiderül, a köztéri reklámokkal foglalkozó Publimont tavaly 1,8 milliárd forint nyereséget termelt, és a pénz nagy részét osztalék formájában ki is fizették a tulajdonosoknak.

A cégnek három tulajdonosa van, a Pro-Aurum Zrt., a Neo-Met Kft., illetve Nyerges Zsolt, a Fideszhez közel álló üzletember. A Neo-Met Simicska Lajos, felesége és a Pro-Aurum tulajdonában van, utóbbi cég szintén köthető a Fidesz korábbi gazdasági igazgatójához. 2011-ben a vállalat nyeresége 1 milliárd 54 millió forint volt.

Többmilliárdos nyereségnek örülhetett a Közgép is. Az állami megrendelésekkel jócskán megtámogatott cég tavaly 3,2 milliárd forint nyereséget termelt, az összeg nagy részét felvették a tulajdonosok.

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép nyeresége 2011-ben 2 milliárd forint volt, amelynek jelentős részét szintén felvették a tulajdonosok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik