Belföld

Csitult az idő estére

Villam-vihar(210x140)(1).jpg (ingyenes, villám, vihar, )
Villam-vihar(210x140)(1).jpg (ingyenes, villám, vihar, )

Az előrejelzések szerint éjszakára megnyugszik a légkör.

A heves zivatarok miatt kiadott másodfokú riasztásokat pénteken kora este mindenhol visszavonta a meteorológiai szolgálat, már csak három megyében vannak érvényben elsőfokú riasztások.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint kora este még Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén vannak érvényben citromsárga, vagyis elsőfokú riasztások a heves zivatarok, valamint felhőszakadás miatt. Ezekben a megyékben még a következő órákban is számítani lehet heves zivatarokra, amelyeket viharos erősségű széllökések, jégeső kísérhet. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék hullhat.

A szöveges figyelmeztetésben azt írták: éjszakára megnyugszik a légkör. Szombat délután, este az Alpokalján és délnyugaton, napközben pedig akár az Északi-középhegységben is lehet még egy-egy kisebb zivatar, de heves zivatar már nem valószínű.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 Celsius-fok között valószínű, északnyugaton lehet hűvösebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik