Belföld

Ma akár 20 fok is lehet, záporokkal kísérve

A jövő hét első felében ragyogóan napos idő valószínű 20 fok körüli maximumokkal. Eső kizárt. Változás (változékonyabb időjárás) leghamarabb csütörtöktől lehet- írja a Köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma gyakran lesz erősen felhős az ég, de a keleti, északkeleti megyék kivételével néhány órás napsütésre is számíthatunk. Összességében többfelé várható eső, záporeső. Délutántól az intenzívebb záporokat zivatar is kísérheti, nagyobb eséllyel az ország déli felén. A déli, délnyugati szél ma is több helyen megerősödik, zivatarban átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15, 20 fok között alakul, de északkeleten ennél hűvösebb lesz. Késő este 8, 12 fok várható.
Szombaton északkeleten is csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Az északkeleti országrészben még többfelé, másutt elszórtan várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul. Az északnyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 20 fok között alakul.
Vasárnap gomolyfelhős idő várható több órás napsütéssel. Elszórtan záporok előfordulhatnak. Az északi szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 20 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik