MSZP aláírásgyűjtés (MSZP aláírásgyűjtés)
Belföld

Népszerű az MSZP áfacsökkentő terve is

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 04. 05. 12:00

Hamar népszerű lett a szocialista párt kezdeményezése, hogy az alapélelmiszerek áfáját csökkentsék 5 százalékra. Az MSZP szegedi aktivistái – egy országos akció részeként – csütörtökön délután kezdtek aláírásgyűjtésbe.

Korábban a témában:

Csütörtökön három helyszínen – az újszegedi mellett – a Centrum áruháznál és a Makkosházi körúton gyűjtötték az aláírásokat az alapélelmiszerek áfájának csökkentése érdekében. A kampány még hetekig tart, egy-egy héten a város kilenc különböző helyszínén várják az ötlettel szimpatizálókat, akik aláírásukkal erősíthetik meg szándékukat.

Kozma József városi pártelnök közleményéből kiderül, a szocialista párt az áfát és az élelmiszerárakat csökkentené, mert Magyarországon az emberek nagy többségének megélhetése nehezebb, mint a rendszerváltás óta bármikor.

A fideszes kormány és helyi képviselői, Bohács Zsolt, Bodó Imre és Kalmár Ferenc a választási kampányban azokkal az ígéretekkel ámították az embereket, hogy növekedni fognak a bérek, a foglalkoztatás, csökkennek az adók, stabil és fejlődő gazdaságot varázsolnak a kormányváltás után. Ezzel szemben a reálkereset jelentősen zuhant, adócsökkentés helyett adókat emeltek, amellyel több ezer forintot vesznek ki havonta az emberek zsebéből – emlékeztet a szocialista párt közleménye.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.