Gazdaság

MSZP-Fidesz koalíció: cél a teljes rezsicsökkentés!

Rezsi(430x286)(1).jpg (rezsi, gáz)
Rezsi(430x286)(1).jpg (rezsi, gáz)

Amióta a Fidesz pályára állította a rezsicsökkentés űrhajóját, szinte nem múlik el nap, hogy ne csökkenne valaminek az ára nagyon.

 

Kezdődött a dolog a villamosenergiával, aztán következett a gáz, a távhő, majd bedobták az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését is. Az ellenzék először alapból ellenezte a dolgot, mondván: nincs ingyen ebéd, valaki, valahol úgyis megfizeti a csökkenő árakat, és az valószínűleg nem a szolgáltató lesz.

A polgároknak azonban tetszett az ötlet, a közvélemény kutatások szerint az emberek többsége szereti, ha kevesebbet kell fizetnie.

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

MSZP: mi jobban csökkentünk!

A szocialisták ébredtek leghamarabb: bejelentették, hogy ötödével csökkentenék az alapvető élelmiszerek árát. Szociális alapot hoznának létre, amelyből azokat támogatnák, akiknek a rezsicsökkentés nem jelent segítséget.

Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: az alap azoknak nyújtana támogatást, akiknél korábban kikapcsolták a szolgáltatást, továbbá segítené azokat, akik fával, szénnel vagy brikettel fűtenek, így a gáz és a távhő árának csökkentése nem javít a helyzetükön.
Az MTI kérdésére hozzátette: az alap néhány milliárd forintból elindítható lenne, és fedezetet adna rá a Magyar Villamos Művek Zrt. “extraprofitja”.

Fidesz: nem is, mert mi csökkentünk jobban!

A kormánypárt kétségbeesettnek és felháborítónak tartja a szocialisták “ötletelését” a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző kormánypárti munkacsoport vezetője szerint képmutatás képmutatás hátán, amit a baloldal a rezsicsökkentéssel művel, ahelyett, hogy egyszer az életben a magyar emberek mellé állna.

Forrás: Facebook

MSZP: de pedig nem is!

A szocialisták nem hagyták annyiban, és üstöllést reagáltak Németh Szilárd reagálására. Imígyen: „Az MSZP szerint nagyobb, igazságosabb és fenntarthatóbb rezsicsökkentésre lenne szükség. Ezúton ismételjük el száznegyvennyolcadszorra, hogy az MSZP támogatja a rezsicsökkentést, mert az elmúlt három év után az embereknek minden megélhetési költségeket csökkentő intézkedés jól jön”. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy a rezsicsökkentés is a Fidesz igazságtalan gazdaság- és társadalompolitikájába illeszkedik.

Itt tartunk most. Nem kétséges, hogy a választásokig durva rezsi- és árcsökkentéseknek nézünk még elébe. A kérdés, hogy ha jövő tavaszig minden olcsóbb lesz, akkor mivel fognak kampányolni a pártok?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik