Belföld

Pártot alapít Bokros Lajos

bokros-lajos(960x640)(1).jpg (bokros lajos)
bokros-lajos(960x640)(1).jpg (bokros lajos)

A Horn-kormány egykori pénzügyminisztere volt MDF-esekkel alapít.

A hírt az atv.hu tette közzé. E szerint Bokros mellett Pusztai Erzsébet (Antall József és Orbán Viktor egykori államtitkára), valamint Kajdi József (Antall politikai államtitkára) lesz a párt kemény magja. Mindannyian a Szabadság és Reform Intézet munkatársai.

Az atv.hu-nak Kajdi Józsefet sikerült elérnie, aki megerősítette az információt, hozzátéve, hogy valamikor április második felében jelentik majd be az új párt megalakítását. A leendő pártról annyit mondott: kapitalizmusbarát politikát fognak vinni, nemzetközi példaképük a brit Konzervatív Párt lesz. Hangsúlyozva, hogy – tekintettel arra, hogy a párt még meg sem alakult – mindez egyelőre csak elmélet, “szeretnének egy szövetség részeként részesei lenni az Orbán-kormány leváltásának, ezen túl a jogállam visszaállításának és egy új politikai kultúra megteremtésének”.

Bokrosék pártja a sokadik újdonsült alakulat lesz a sorban az Orbán leváltására jelentkezők között. A sort Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója nyitotta még 2011-ben. Bajnai Gordon Együtt 2014-e március közepén jelenti be párttá alakulását. Kuncze Gábor Szabadelvű Polgári Egyesülete már jelezte: egyelőre nem gondolkodnak párttá alakulásban, de Orbán leváltását fontosnak tartják. Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt élén indul harcba 2014-ben. Az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért tömörülés (Jávor Benedek és Szabó Tímea társelnökletével) már meg is tartotta első kongresszusát, és jelenleg is szakpolitikai egyeztetéseket folytat a szocialistákkal a jövendő együttműködésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik