Belföld

Megvan a Párbeszéd Magyarországért vezetősége

jávor benedek (jávor benedek, )
jávor benedek (jávor benedek, )

Jávor Benedek és Szabó Tímea társelnökként vezeti a Párbeszéd Magyarországért tömörülést.

Jávor Benedeket és Szabó Tímeát választotta társelnökké a Párbeszéd Magyarországért (PM). Mint a PM első kongresszusának szünetében tartott sajtótájékoztatón a társelnökök elmondták, munkájukat négytagú elnökség segíti. Az elnökség tagjai: Scheiring Gábor, Bakó Krisztina, Karácsony Gergely és Tordai Bence.

Szabó Tímea közlése szerint az alakuló közgyűlésen elfogadták alapszabályukat, egy 13+1 pontos közpolitikai alapcsomagot, valamint alapító nyilatkozatukat is. Jávor Benedek arról beszélt, hogy Magyarországnak szüksége van egy új politikai erőre. Hangsúlyozta: alig több mint egy év múlva választások lesznek Magyarországon és a PM szerint elengedhetetlen, hogy a választás kormányváltással járjon együtt.

A PM alapítói úgy gondolják, fel tudnak vázolni egy olyan jövőképet, amely 2014 után mind a ma élők, mind a jövő nemzedékek számára biztosítja az emberhez méltó életfeltételeket – mondta Jávor Benedek. Hozzátette: meggyőződésük szerint képesek egy olyan stratégiát megvalósítani, amely elvezetheti az országot a kormányváltáshoz, de ez csak együttműködéssel lehetséges. A Párbeszéd Magyarországért kész együttműködni olyan demokratikus politikai erőkkel, amelyekkel egyetértenek az alapvető célkitűzésekben és elkötelezettek a kormányváltásban – jelentette ki.

A kongresszuson vasárnap elfogadott alapszabályt benyújtják a bíróságnak, és remélik, hogy ott minél hamarabb bejegyzik az új pártot. Azt is közölte, hogy hétfőtől kampányba kezdenek, amelynek során egyfelől részleteiben kidolgozzák választási programjukat, másfelől kiépítenek egy országos hálózatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik