Belföld

Mozgalmas volt a hétvége a zöldhatáron

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai az elmúlt hétvégén összesen 37 határsértőt fogtak el Csongrád Megye déli határszakaszán. Az illegális migránsok 15 államból érkeztek.

A sort pénteken a reggeli órákban 2 pakisztáni állampolgár nyitotta, akiket a stabil hőkamera kezelőjének jelzésére Röszke külterületén igazoltattak a járőrök – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A férfiak nem tudták igazolni maguklat, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben. Nem sokkal később 3 algériai állampolgár került rendőrkézre szintén Röszke térségében. A délután során még egy-egy szerbiai, mauritániai, eritreai, pakisztáni, afgán, iraki, indiai migránst is elfogtak az egyenruhások. Sötétedés után 2 szudáni, 2 szíriai és egy koszovói állampolgár akadt fenn az ellenőrzéseken.

A járőrök szombaton reggel az egyik mórahalmi benzinkútról állítottak elő azt a 2 afgán és 2 pakisztáni férfit, akik sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. A nap folyamán még négy algériai, három afgán, három tunéziai, két szíriai és egy-egy bangladesi, líbiai, valamint szerbiai állampolgár is rendőrkézre került Röszke térségében. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkáját a Készenléti Rendőrség munkatársai és a röszkei körzeti megbízott is segítette.

Valamelyest enyhült a migrációs nyomás vasárnap nem sokkal éjfél után a stabil hőkamera kezelője figyelt fel egy határsértőre. A koszovói férfit az egyenruhások Röszke külterületén fogták el. Az elfogott illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik