Belföld

Busz és teherautó karambolozott

havazás rendőrség  (rendőrautó hóban)
havazás rendőrség  (rendőrautó hóban)

Busz és teherautó ütközött össze a 84-es úton, Zalagyömörőnél, egy ember megsérült – közölte a rendőrség és a mentőszolgálat.

A baleset miatt rendőri irányítás mellett, félpályán halad a forgalom – mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az eddigi adatok szerint az ütközés a havas útviszonyok miatt következett be.
Csermák József, a mentőszolgálat megyei mentésirányítója az MTI-nek elmondta: a baleset helyszínéről egy embert vittek könnyebb sérülésekkel az ajkai kórházba.

Lesodródott egy személyautó a Sándorfalvát Szegeddel összekötő útról pénteken reggel, a balesetben négyen megsérültek – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy az eddigi adatok szerint egy Sándorfalva felé tartó autó a havas úton, a 47-es kilométernél, a halastavaknál egy balra ívelő kanyarban megcsúszott, és lesodródott az útról. A balesetben négyen sérültek meg, őket kórházba vitték a mentők.

Szinte az egész ország területén havazik, de a közúti közlekedésben nincsenek fennakadások – tudatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Útinform alapján péntek reggel.

A közútkezelők közlése szerint a főutak a folyamatos munkavégzés ellenére a Dunántúlon egyelőre még havasak, Vas, Zala és Baranya megyében, valamint Tapolca környékén hókásásak, Tamási és Szántód térségében pedig latyakosak.

Az Alföld középső és déli részén, a Hajdúságban, a Nyírségben és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében havas, hókásás az úthálózat. Pest megyében egyelőre csak lepelszerű a hó, így fennakadás nincs a közlekedésben. A mellékutakon téliesebbek az útviszonyok, havas az alsóbbrendű úthálózat a Kisalföldön, az Alpokalján, a somogyi dombok között és a Mecsekben, valamint Vác, Salgótarján és Putnok térségében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik