Belföld

Nem bénult le Budapest a 13 centis hótól

Hokotro(1)(430x286)(4).jpg (hó, hókotró)
Hokotro(1)(430x286)(4).jpg (hó, hókotró)

Rendben elindult a közösségi közlekedés.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei az éjszaka folyamatosan takarították és síkosságmentesítették a budapesti főutakat, a közösségi közlekedés pedig hajnalban elindult – közölte a társaság.

Budapesten szerdán este 10 órakor rendkívül erős, az előre jelzettnél intenzívebb havazás kezdődött. Rövid idő alatt nagy mennyiségű hó esett, ezért Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója éjféltől elrendelte a legmagasabb, hármas készültségi fokozatot. Az éjszaka folyamán változó intenzitással és területi eloszlásban tovább havazott. Az FKF mérései szerint csütörtök hajnalig a budai hegyvidéken 13 centiméter hó esett, a pesti városrészben ennél kevesebb. Mint közleményükben jelezték, a központi ügyeletük folyamatos kapcsolatot tart a BKK fődiszpécserével.

Az FKF – amíg havazik – az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik. A mellékutak megtisztítását csak a főutak rendbe tételét követően kezdik meg.

Az előrejelzés szerint ma is folytatódik a havazás, akár 10 centi hó is hullhat>>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik