Belföld

10 centi hó is hullhat ma

Hószállingózásra, havazásra számítsunk a hét hátralévő részében is.

Csütörtökön a Dunától keletre eső területeken számíthatunk esőre, havas esőre, az Északi-középhegységben havazhat is, a Dunántúlon ugyanakkor hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a Nap, délután -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki – Nógrád, Borsod és Heves megyékre – csütörtök éjfékig Magyarország területére. Az előrejelzés szerint a vegyes halmazállapotú csapadék egyre inkább a középső és északi országrészre helyeződik át, és egyre inkább a hó lesz a jellemző. Péntek estig az Északi-középhegység térségében 24 óra alatt akár 20 mm körüli csapadék hullhat le. Síkvidéken inkább csak lepelnyi nedves hó (latyak) kialakulására lehet számítani, de a hegyekben (kb. 300 m felett) vastagabb, tapadó havas réteg képződhet, amelynek vastagsága a 10 cm-t meghaladhatja.

Az éjszakai havazás ellenére jól járhatóak a főutak>>>

Pénteken keleten, északkeleten fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás, miközben az ország nagy részén derült, gyengén felhős idő várható. Erős, a Dunántúlon helyenként viharos lehet a szél, a fagyos hajnal után sok helyen még fagypont felé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton ismét előfordulhat helyenként hószállingózás, havazás, nyugaton szeles idő várható. Ismét fagyos lesz a hajnal, délutánra fagypont köré melegszik a levegő.

Vasárnap többfelé, hétfőn inkább csak keleten várható csapadék, főként hó formájában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik