Belföld

Corvinus: lesznek elbocsátások, de nem tömegesek

Corvinus egyetem (corvinus egyetem, )
Corvinus egyetem (corvinus egyetem, )

Az egyetem cáfolja, hogy tömeges elbocsátásról született döntés.

Téves az a hír, miszerint döntés született arról, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) tömeges elbocsátás lesz – közölte a BCE. „Különösen téves az az állítás, amely egységesen és arányosan, 29 százalékban jelöli meg a leépítés mértékét, fűnyíró-elv szerint. Ugyanakkor a szükségszerű költségcsökkentési intézkedések részeként a BCE-n is bizonyos mértékű létszámcsökkentés várható” – írták közleményükben.

Mint fogalmaztak, a létszámcsökkentés azonban „kizárólag átgondoltan, világos elvek szerint, jogszerűen, a működőképesség fenntartásával, szakmai szempontok figyelembevételével hajtható végre, folyamatosan egyeztetve a Közalkalmazotti Tanáccsal és a szakszervezetekkel”. Utaltak arra, hogy az egyetem állami támogatása ez évtől 25 százalékkal csökken, és az elmúlt öt évben mintegy 40 százalékkal lett kevesebb a felsőoktatás állami finanszírozása.

A közleményben reményüknek adtak hangot, miszerint az állami fenntartó a közeljövőben is biztosítja az egyetemek működésének alapfeltételeit, a BCE pedig mindent megtesz „a színvonalas és elismert oktató-kutató tevékenységének fenntartása érdekében”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik