Belföld

Milliónyi adomány az ÁGOTA Alapítványnak

A HappyBox egy millió forint értékű adományt adott át a szegedi ÁGOTA Alapítványnak karácsony alkalmából.

A szegedi ÁGOTA Alapítvány karácsonyfája alá idén 1 millió forint értékben kerülnek ajándékok a HappyBox adományának köszönhetően. Az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó szervezet játékokat és iskola felszereléseket kapott ajándékba. Mitykó Judit, az ÁGOTA Alapítvány kurátora elmondta: „Minden évben kiemelt hangsúllyal készülünk az év legmeghittebb napjainak méltó megünneplésére. Nagyon örülünk ilyenkor minden felajánlásnak, hiszen az ajándékok láttán gyermekeink arcára igazi, meglepetésről árulkodó mosolyt tudunk csalni. Gyermekeinknek sokszor a tőlünk kapott ajándék az egyetlen, ami valódi meglepetés, igazi ajándék.

A HappyBox ezen felül egy karácsonyi vásárlásról szóló felmérést is készített, amelyből kiderült, hogy az emberek többsége kellő időt és figyelmet fordít szerettei megajándékozására az ünnepek alatt, s csak tíz százalék tartozik a „last minute” vásárlók közé,. A gazdasági nehézségek ellenére idén sem ajándékozunk kevesebbet, ugyanis a mintegy 2800 válaszadó 75 százaléka a családja mellett a barátait és munkatársait is meglepi valami aprósággal. Átlagosan pedig 25 000 forinttal kurtítjuk meg a pénztárcánk.

Elterjedt tévhit, hogy manapság a karácsony csak a pénzről és az ajándékokról szól. A felmérésben részt vevők többsége a szívére hallgat, s hasznos meglepetés helyett egy kedves figyelmességgel lepi meg szeretteit, amely barátok esetén leginkább egy plüssállat. A felmérés kitöltőinek 72 százaléka gondolja úgy, hogy karácsonykor inkább kedves, szeretetteljes ajándékkal lepi meg barátait, ez különösen a fiatalabb korosztályra igaz. Ráadásul, az ünnepi hangulatnak köszönhetően inkább választunk egy olyan ajándékot, amely megvásárlásával másokat is támogathatunk.

A HappyBox felmérés mellé állt Dukai Regina modell, énekesnő is, aki így vall az ajándékozásról: „Azáltal, hogy ajándékozunk, magunknak is örömöt okozunk. Adni jó, és nem kell mindig a legbonyolultabb meglepetésre gondolni. Egy csoki az asztalunkon, egy kis plüss a párnánkon, amikor felébredünk – ki ne vágyna ilyen apróságokra?

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik